Hoeveel omzet laten garagebedrijven op straat liggen? [4 inzichten]

 In garagebedrijven, omzet verhogen

hoeveel omzet lopen autogarages-mis-2

Alle garagehouders die wij spreken zijn dagelijks bijna al hun tijd kwijt aan het helpen van klanten. Het werk moet goed gebeuren, want klanten moeten zich veilig kunnen voelen in hun auto. De druk ligt dus hoog. Vaak komt daar nog eens bij dat het niet te duur mag zijn. Hoe zouden andere garagebedrijven dit doen? Waar zit het meeste rendement? Onderstaand delen we een paar belangrijke inzichten die wij door de jaren heen hebben opgedaan.

Om de omzet van een garagebedrijf te kunnen vergelijken met de markt moeten garagehouders ten aller tijden inzicht kunnen hebben op hun omzet.

Inzicht 1: Gebrek aan up-to-date informatie

Een vraag die ons vaak gesteld wordt is “Hoe goed doet mijn garagebedrijf het ten opzichte van andere bedrijven?”. Om de omzet van een garagebedrijf te kunnen vergelijken met de markt moeten garagehouders ten aller tijden inzicht kunnen hebben op hun omzet. Het probleem is dat de meeste garagebedrijven slechts één keer per jaar zicht op hun omzet krijgen; Op het moment dat zij een accountant bezoeken.

Inzicht 2: GMS systeem geeft geen zicht op zaken

Hoewel garagehouders veel informatie kunnen opvragen uit hun garagemanagementsoftware krijgen zij geen duidelijk overzicht op bijvoorbeeld het aantal verrichte service-uren. Vaak komt dit omdat deze pakketten constant onderhouden moeten worden. Iets waar een garagebedrijf geen tijd voor heeft. Het fijne is dat een garagehouder dit ook niet hoeft te doen. Door de garagemanagementsoftware aan te sluiten op onze slimme systemen kunnen wij in een klap alle cijfers laten zien.

uren automonteurs zichtbaar

Inzicht 3: Zorg dat de monteurs klokken

Een van de allerbelangrijkste punten die wij bespreken met onze klanten is het overzicht dat je krijgt als de monteurs de uren goed klokken. Als elke monteur zijn bestede uren goed bijhoudt kunnen garagehouders precies zien hoe efficiënt elke monteur tewerk gaat. Zo kunnen zij het direct zien als de monteur slechts drie kwartier bezig is met het vervangen van remschijven, terwijl de flat-rate tijd hiervoor normaal gesproken een uur is.

Voorbeeld: Monteur Paul is productiever omdat hij in verhouding veel meer uren aan klanten besteed dan aan interne werkzaamheden. Ook kun je zien dat hij meer uren heeft verkocht dan dat hij heeft besteed aan de klant. Hij levert dus meer winst op dan Monteur Jan.

klokuren monteurs

 

Inzicht 4: Meer of minder service verkopen?

Veel garagebedrijven weten niet of ze de klant te veel of te weinig bedienen. Het kan zijn dat 30% van de verkochte diensten het een servicebeurt is, terwijl een concullega misschien wel 45% aan servicebeurten verkoopt. Dat kan zijn omdat de ene garage bijvoorbeeld de olie nog goed genoeg vindt, terwijl de andere ze meteen vervangt. Op het moment dat wij ons slimme systeem koppelen met de garagemanagementsoftware van het garagebedrijf kunnen wij direct zien of ze te veel of te weinig servicebeurten verkopen.

Hulp met groeien

Wij helpen dagelijks veel garagebedrijven door ze aan te sluiten op ons systeem. Vervolgens helpen onze adviseurs de garagehouder om de groeikansen er tussenuit te pikken. Probeer het zelf eenmalig en ontdek wat wij voor jou kunnen betekenen.

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search

blog header hoe gaat het met je garagebedrijf