Wat is fact based consultancy en waarom werkt het?

 In fact based consultancy

WESP blog fact based consultancy headerDankzij fact based consultancy weet WESP (We Support Performance) wat gunstig is voor de garagehouder en zijn klanten. Met behulp van onze unieke tools kunnen consultants een nauwkeurige analyse maken van het reilen en zeilen binnen jouw bedrijf. Maar hoe werkt fact based consultancy nou eigenlijk; en wat kun jij er als ondernemer uit halen? In dit blog besteden wij hier aandacht aan.

De data van honderden garagebedrijven

De consultants van WESP hoeven geen aannames te doen bij het analyseren van een garagebedrijf. Wij testen namelijk de prestaties van jouw garagebedrijf aan de hand van keiharde data. Dit is hoe wij dat doen:

  1. Bijna ieder garagebedrijf gebruikt een dealer management systeem (DMS). In deze software wordt veel informatie over de garagebedrijven van Nederland opgeslagen. De software van WESP vangt de data af en structureert deze.
  2. Wanneer jij een vraag hebt over jouw garagebedrijf kan de WESP-consultant deze vraag toetsen in het systeem. Dit doet hij door jouw garagebedrijf te vergelijken met honderden anderen (anonieme) garagebedrijven in Nederland.
  3. De WESP-consultant verzamelt de antwoorden op jouw vragen en legt deze terug in een persoonlijk gesprek.

Wij bevestigen je onderbuik gevoel

Als ondernemer vraag je jezelf wel eens af of je de juiste koers aan het varen bent met je bedrijf. Op basis van ervaring en intuïtie heb je vaak een goed beeld van de markt; echter zeker weten doe je het nooit. De consultants van WESP kunnen dit soort onderbuik-vragen toetsen met de data in het systeem, zodat jij precies weet wat klopt en wat niet klopt.

Elk antwoord roept nieuwe vragen op

Stel, jij wilt weten hoe de in- en uitloop van je wagenpark zich verhoudt tot de rest van de markt. Dan haalt WESP de (anonieme) data op uit jouw DMS om deze vervolgens te vergelijken met andere data. De uitslag van de analyse vertelt je bijvoorbeeld dat het goed gaat met de doorloop van je wagenpark. Met deze informatie ben je al een stuk wijzer; echter weet je niet hoe dit eruit ziet als je bijvoorbeeld alleen het merk Ford pakt. De WESP-consultant is met ons systeem in staat om jouw vraag te verscherpen tot alleen het merk Ford, zodat ook die vraag niet langer een grijs gebied is. Door op deze manier verder te vergelijken kunnen wij een nauwkeurige uitspraak doen over de potentiele kansen binnen jouw bedrijf en is er een minimaal risico om actie te ondernemen.

Keuze voor de klant

Als garagehouder wil jij de best mogelijke service bieden richting jouw klant; wat moeilijk is omdat je niet altijd kan weten waar je klant behoefte aan heeft. Wat als jij in tegenstelling tot de rest van Nederland te weinig onderdelen vervangt? Lever je dan wel de beste service? Of zou het toch beter zijn om dat ene onderdeel preventief te vervangen? Onze consultants helpen je met het maken van deze afweging. Uiteindelijk zorgt een dergelijk inzicht voor een nog blijere klant en – niet te vergeten – een stijging van je winst.

Fact based consultancy is het zoeken naar echte antwoorden

In conclusie zou je dus kunnen stellen dat fact based consultancy werkt omdat er nooit aannames worden gedaan. Het is advies op basis van een gesprek, gesteund door feiten. Het is overtuigend, omdat je jouw garage-informatie kan zien in relatie tot de rest van Nederland en het is duidelijk omdat je door kan vragen over een bepaald onderwerp.

Wil jij weten wat onze consultants voor jou kunnen betekenen?

> Neem contact op

Recommended Posts

Start typing and press Enter to search